Aki koreográfia nélkül táncol

Bilák Viktória átéli a táncot

2002. április 19., 02:00 , 66. szám

Bilák Viktória 1985. június 16-án látta meg a napvilágot Tiszaújhelyen. Már 8 évesen sokat táncolt. Többször fellépett a faluban rendezett kulturális rendezvényeken, ünnepségeken. Azonban a tánccal komolyabban csak mintegy három évvel ezelőtt kezdett foglalkozni. Nem sok versenyen szerepelt és még kevesebben ért el helyezést, mégis, mikor színpadra lép, nemcsak a tiszaújhelyiek „őrjöngenek”.

– Milyen versenyeken vettél részt?

– Nagyszőlősön a Kristály Szőlőfürt elnevezésű versenyen lettem harmadik, és most a KMKSZ ISZ által szervezett Ki Mit Tud?-elődöntőn nyertem meg az egyéni tánc kategóriát.

– Mennyit szoktál készülni egy-egy fellépésedre?

– Főként a diszkókban szoktam gyakorolni. Fellépés előtt nem végzek semmilyen különleges felkészülést, nem tervezem el a lépéseket, nem csinálok koreográfiát. Párszor meghallgatom azt a zenét, amelyre táncolni akarok, és felmegyek a színpadra.

– Nem félsz attól, hogy semmi sem jut eszedbe a színpadon?

– Még nem fordult elő ilyesmi. Fellépés előtt egyáltalán nem izgulok. A színpadon egyszerűen átélem a táncot. Leginkább az foglalkoztat, hogy anyukám mit fog mondani a produkciómról.

– Van példaképed?

– A példaképem Sting, mert van stílusa, és tetszik a vagánysága, amit tánc közben produkál. Sting érzelmeket, a saját érzelmeit viszi bele a táncba.

– Jövőbeli terveid?

– Jelenleg a Munkácsi Vendéglátó-ipari Szakközépiskola Nagyszőlősi Fiókintézetében a bárpultosi és felszolgáló szakmát tanulom. Szeretnék tánciskolába menni, azután pedig tánctanárként dolgozni.

karmacsi