Öröm a sok üröm után

Falunap Mezőváriban

2002. augusztus 30., 02:00 , 85. szám

Címer- és zászlóavatással egybekötött jó hangulatú falunapot rendeztek a hétvégén Mezőváriban, a helyi középiskola udvarán.

A községet ért csapások után, amit az 1998-as s a 2001-es árvizek jelentettek, megérdemli a falu közössége, hogy végre egyszer felhőtlenül szórakozzon – vezette fel az eseményt megnyitójában Salamon Elemér polgármester, reményének adva hangot, hogy az ünnep hagyománnyá válik, s egyben a település lakóinak élni akarását is példázza. A továbbiakban Berki Károly történelemtanár, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség alelnöke szólt a falu múltjáról és jelenéről. Múltunk ismerete nélkül gyökértelenné válhat a jelen, bizonytalanná a jövőnk – hangsúlyozta.

Az ünnepélyes megnyitót követően a szépszámú közönség megtekinthette a helyi óvodások és a művelődési ház tánccsoportjainak műsorát. A fiatalabbak részt vehettek a számtalan vetélkedő egyikében, az idősebbek pedig szurkolhattak a kispályás labdarúgó-utcabajnokságra benevezett csapatoknak. A délutáni órákban Zán Fábián Sándor helyi lelkész, a Kárpátaljai Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője áldotta meg a község Pécsi L. Dániel által megálmodott és bemutatott zászlaját és címerét.

A nap további része ismét a felhőtlen szórakozásé volt, melynek csúcspontját a tombola és a szabadtéri disco jelentette.

ntk