ARÉNA – 2003: mit kell tudni a sátortáborról?

Még fogadják a jelentkezéseket

2003. július 18., 02:00 , 131. szám

Tavaly több mint 3 és fél ezer résztvevője volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) által megrendezett Aréna sátortábornak, s az eddigi jelentkezésekből úgy tűnik, idén augusztus 7. és 10. között még többen lesznek majd kint a benei Borzsa-parton a legnagyobb kárpátaljai ifjúsági rendezvényen. Tekintettel a nagy érdeklődésre, Pető Róberttel, a KMKSZ ISZ beregszászi járási középszintű szervezetének elnökével, a tábor jegykontroll-felelősével a jelentkezéssel és a táborozással kapcsolatos kérdésekről beszélgettünk.

– Bene határában, a Bor­zsa-parton már javában folyik a tábor kiépítése. Mivel várják a jelentkezőket?

– A strandot már kialakítottuk, sőt bővítettük is, új illemhelyeket, zuhanyzókat építettünk. A tavalyi színpad mellé egy újabbat is emeltünk, így párhuzamos programokat tudunk kínálni a táborlakóknak. Egyszóval olyan beruházásokat hajtottunk végre, amelyek nemcsak az idei rendezvény magasabb színvonalú lebonyolítását teszik lehetővé, hanem az elkövetkező évek táborait is szolgálják majd.

– Mit nyújtanak a jelentkezőknek, s mire kell felkészülniük?

– Minden jelentkezőnek biztosítunk táborhelyet, a sátort és az egyéb szükséges felszerelést természetesen ők hozzák magukkal. Az étkezésről ugyancsak önállóan gondoskodnak a résztvevők, romlandó élelmiszert viszont ne hozzanak magukkal, az esetleges mérgezések elkerülése végett. Természetesen igyek­szünk gondoskodni az utánpótlásról, a szer­vezői sátorban minden este meg lehet majd rendelni a legfontosabb élelmiszereket, melyeket a következő nap reg­gelén le is szállítanak. Az erre kijelölt helyeken lehet majd főzni – a tűzifáról gondoskodunk.

– Mi változik a tavalyi alkalomhoz képest, illetve mit tanácsolna a táborozóknak?

– Idén kétszer annyi szakember vigyáz majd a táborlakók biztonságára, s továbbfejlesztjük a tábor területének világítását, illetve rendezvényeink kihangosításán is javítani szeretnénk. A balesetek elkerülése végett, az idén üvegből készült edényeket nem lehet behozni a tábor területére, illetve helyben sem kapható majd például üveges sör, az üvegedényeket félliteres műanyagpoharakkal helyettesítjük. Felhívnám a táborozók figyelmét a hulladékok kezelésének fontosságára. Azért bocsátunk minden táborozó rendelkezésére műanyag szemeteszacskókat, hogy óvjuk a tábor tisztaságát, a természetet.

– Hogyan jelentkezhetnek a táborba, akik még nem tették ezt meg?

– A táborozni kívánók beregszászi központi irodánkban (Beregszász, Korjatovics u. 3., tel.: 8-241-2-49-07), illetve helyi koordinátorainknál jelentkezhetnek (elérhetőségük fel van tüntetve a helyi ARÉNA-hirdetéseken). Tagjaink 40 hrivnyáért, egyébként 45 hriv­nyáért válthatnak belépőt az eseményre. Július 30-án lezárul a jelentkezés, ezt követően csak a beregszászi irodánkban lehet majd jegyet igényelni. A helyszínen a tábor idején napijegy váltható 30 hriv­nyá­ért, illetve a tábor egész idejére (4 nap) 60 hriv­nyáért vásárolható belépő.

Ferenczi Katalin