Diákavatás főiskolás módra

IV. Gólyatábor a KMTF-en

2003. október 17., 02:00 , 144. szám

A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola Hallgatói Önkormányzata (KMTF HÖK) negyedszer szervezett Gólyatábort a főiskola elsőéves hallgatói számára október 10–12. között Tiszapéterfalván.

A rendezvény vendégei voltak dr. Csernicskó István, a főiskola főigazgató-helyettese, valamint dr. Beregszászi Anikó, Gönczy Sándor, Molnár József, Fodor Gyula, Molnár D. István főiskolai tanárok.

Az avatási rituálét vállaló 78 „áldozat” „szivatása” a hagyományos gyalogtúrával vette kezdetét, mely a tiszaújlaki vasútállomásnál kezdődött, s a mintegy 15 kilométernyire lévő Tiszapéter­falvai Református Líceumig tartott.

A továbbiakban az Ász, Király, Dáma, Bubi névre keresztelt csapatokra számos különleges „feladat” várt, melyek között volt éjszakai táncparádé, testfestés és egyéb, nem éppen „szalonképes” avatási „attrakció”. Az újdonsült gólyáknak komoly fizikai és szellemi próbákon kellett átesniük, hogy bebizonyítsák, méltók a „KMTF hallgatója” címre. A kétnapos csapatverseny végeredményeként, a szerzett pontok alapján a Bubi-gárdát hirdette ki győztesnek a négytagú, szer­vezők alkotta zsűri.

Az egyetlen „véresen” komoly program a szervezők és a gólyák közti focimérkőzés volt, ahol ez utóbbiak igyekeztek „visszaadni a kölcsönt”, ám a 2–2-es döntetlen végül megfosztotta őket a nemes bosszú örömétől.

Lakatos Karolina, a KMTF HÖK elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a gólyatábor lényege megismerni és megismertetni egymással az újdonsült diákokat.

Mint megtudtuk, a beavatást azok sem „ússzák meg”, akik nem vettek részt a gólyatáborban. Az immár „legális” elsőévesek ugyanis a későb­biek­ben nyilvános szertartáson gondoskodnak a „tábormulasztók” beavatásáról.

ferenczi