Nyugodtan teltek az ünnepek

Egyetlen lakástűz Kárpátalján

2004. január 9., 09:00 , 156. szám

Szilveszterkor és az új év első napjaiban a különböző petárdák, rakéták óvat­lan használata, illetve a fenyőfaégők meghibásodása miatt általában megnövekszik a tűzesetek száma. Ugyanakkor az idei szil­veszter, illetve 2004 első napjai a vártnál nyugodtabban teltek.

A megyei tűzoltó-parancsnokság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az ünnepek során csupán egyetlen lakástűz fordult elő, mégpedig december 31-én 18 órakor egy háromszobás munkácsi lakásban. A tűz oka a karácsonyfaégők meghibásodása folytán keletkezett rövidzárlat volt. A percek alatt kiérkező tűzoltóknak köszönhetően a tűz csak az egyik szobában okozott károkat, melyek értéke így is mintegy 1500 hrivnyára rúg.

Aggasztó jelenség ugyanakkor, hogy az idei szilveszter sem múlt el hamis riasztások nélkül, így Ungváron egyszerre két fals riasztás is érkezett a tűzoltóságra.

Egy esetben nem specifikus munkájuk is akadt az ungvári tűzoltóknak. Január 1-jén a megyeszékhelyi Mitna utca egyik tömb­házában a tulajdonos nem tudta kinyitni harmadik emeleti lakásának bejárati ajtaját. A segítségére érkező lánglovagok létrán emelkedtek fel a lakás erkélyére, s miután bejutottak a lakásba, már nem jelentett gondot az ajtó kinyitása.

Baráth József