Badalóban télen sem pihen a labda

2012. január 13., 09:00 , 574. szám

A mintegy 1700 lakost számláló Tisza-parti település – Badaló – a Beregszászi járásban joggal számít amolyan futballnagyhatalomnak, hiszen a helyi focicsapat járási szinten évek óta dobogós helyen végez. A mögöttünk maradt évben – erről korábban lapunk is hírt adott – sikerült a pontot is feltenni az i-re, hiszen a felnőtt csapat által elhódított bajnoki cím, kupagyőzelem és szuper-kupa elsőség mellett az ifjúságiak is nagy fölénnyel végeztek az élen a korosztályos bajnokságban.

Ezeknek a sikereknek a mozgatórúgója – a biztos szponzori háttér mellett – az a tény is, hogy a helyiek minden korosztályos szinten szeretik és rendszeresen gyakorolják is a játékot. A mintegy 20-25 főből álló öregfiúk társasága például minden hétvégén kispályás focimeccsek keretében ,,vezeti le” a hét folyamán felgyülemlett fizikai és szellemi fáradtságot, különféle tornákon is indultak már.

Decemberben zajlott le a több tucat résztvevőt megmozgató utcabajnokság, a napokban pedig újabb, kuriózumszámba menő derbit rendeztek a badalói focipályán, amelyet 2011-ben a járás legjobb pályájának választottak.

Az éppen egy éve alakult helyi presbitérium csapata kispályás focimeccsre hívta ki az öregfiúkat…

A kétszer 30 perces csata első felvonásában a lényegesen összeszokottabb társaság benyomását keltő öregfiúk 3-0-s előnyre tettek szert a balszerencsésen bekapott találatok mellett több gólhelyzetet is elpuskázó presbiterekkel szemben. A szünetben aztán a presbiterek közül sérülés miatt hiányzó Sápi Zsolt református lelkipásztor edzői tanácsai a jelek szerint jó hatással voltak, hiszen a vesztett állást sikerült 4-4-re menteni, sőt pár perccel a vége előtt megszületett a ,,presbiter-team” győzelmét jelentő ötödik találat is.

Persze a végén az volt a lényeg, hogy a részt vevő felek egy forró tea elfogyasztása mellett közösen megbeszéljék a meccs tapasztalatait és kitűzzék a visszavágó időpontját.

(tamási)