Edzésbe állt a Zaki

Labdarúgás

2012. január 20., 09:00 , 575. szám

Január 12-én elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre az Ungvári Zakarpattya-Hoverla. Labdarúgásunk második vonalában a biztos feljutónak számító második helyen telelő együttes játékoskerete február 4-ig Ungváron készül majd.

A játékosok elsőként tüzetes orvosi vizsgálaton estek át, az elkövetkezendő két hétben elsősorban erőnléti edzéseken vesznek részt, de a tervek szerint két edzőmeccs is szerepel majd a programban. Január 30-án a szlovák FK Zemplén Nagymihály lesz az ellenfél, három napra rá pedig a vidékünkön készülő Kárpáti Lviv ifjúsági csapatával találkoznak Nagyék. A felkészülés további részletei még kidolgozás alatt állnak, a tervek szerint a Krím félszigeten, esetleg külföldön is készül majd a csapat a tavaszi folytatásra.

A különböző hírforrásokban megjelent információk szerint a Zakarpattya közel áll ahhoz, hogy szerződést írjon alá Olekszandr Koszirinnal. Az egykori válogatott csatár – korábban a Csornomorec Odesszában, a Metalurg Donyeckben, legutóbb pedig a másodosztályú FK Odesszában szerepelt – a honlapján ugyan cáfolta a hírt, de a kárpátaljai klubhoz közeli hírforrás szerint csak napok kérdése a játékos-transzfer tető alá hozása. A Premier Ligába igyekvő Hoverla feltehetően nem járna rosszul a gólerős csatárral, aki ősszel az FK Odessza színeiben 20 meccsen lépett pályára, melyek során tízszer volt eredményes.

Egy régi nagy visszatérője viszont már biztosan van az ungváriaknak, hiszen Viktor Rjasko a továbbiakban sportigazgatóként segíti majd Olekszandr Szevidov vezetőedző munkáját. Rjasko legnagyobb sikereit edzőként éppen a Zakarpattyával érte el a 2000-es évek első felében, amikor a másodosztályban bajnoki címhez segítette az együttest, majd élvonalbeli edzőként is dolgozott a klub élén. A szakember az elmúlt években a Niva Ternopilnál, az FK Lvivnél és a megyei bajnokságban szereplő Munkácsi FC-nél látott el edzői feladatokat.

(tamási)