A Kárpáti az Irpenyt is leiskolázta

Kézilabda

2013. február 22., 02:00 , 632. szám

Mint eddig többnyire minden ellenfelét, a Podatkovij Universzitet Irpenyt is nagyon magabiztosan győzte le az ukrán női kézilabda Szuperligában a címvédő Ungvári Kárpáti, így továbbra is megnyugtató előnnyel vezeti a tabellát.

Borisz Petrovszkij együttese szombaton és vasárnap az ungvári Junyiszty sportcsarnokban látta vendégül a legutóbbi pontvadászatban legnagyobb riválisának számított irpenyieket, akik viszont a most folyó sorozatban közel sem szerepelnek olyan jól. Ezt bizonyították Ungváron is, hiszen a Kárpáti az első találkozón 35-25-re, a másnapi visszavágón 40-24-re győzte le az ellenfelet. Mindkét napon a válogatott keretbe is behívót kapott Umanec volt az ungváriak legeredményesebb játékosa 10-10 találattal. A kapuban most is az ugyancsak válogatott kerettag Hajovics kezdett, akit később Balog Judit váltott. A nagydobronyi hálóőrnek most is sikerült hétméterest hárítania, de a két meccs alapján az egész csapat dicséretet érdemel.

A forduló másik két párharcában egyformán vendéggyőzelmek születtek. A Dnyiprjanka Herszon a Szparta Krivij Rih vendégeként nyert 33-20-ra és 32-28-ra, a Szpartak Kijev pedig a sereghajtó REAL Mikolajiv otthonában ünnepelhetett 42-27-es és 34-29-es győzelmet.

A bajnokság kétharmadánál mindegyik csapat 18 mérkőzésen van túl. Vezet az Ungvári Kárpáti 34 ponttal a 29 pontos Halicsanka Lviv előtt, míg haramdik a Dnyiprjanka 25 ponttal. Az érmes helyezések sorsa minden bizonnyal e három együttes között dől majd el.

A hétvégi fordulókban – Lembergben Halicsanka–Dnyiprjanka rangadókra kerül sor – az ungváriak szabadnaposok lesznek, legközelebb március 1-jén és 2-án a mikolajivi csapat látogat a kárpátaljai megyeszékhelyre.

(tamási)