Felgyújtották az ungvári megbízott polgármester autóját

2014. május 15., 17:53

Az eset szerdáról csütörtökre virradó éjszaka történt azelőtt a lakótelepi tömbház előtt, amelyben Viktor Scsadej lakik – jelentette a mukachevo.net. Az esethez riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget.

A megbízott polgármester szavai szerint éppen lefekvéshez készült, amikor hallotta, hogy valami lángra lobban az utcán. Kinézett az ablakon, s akkor látta, hogy az ő autója ég.

Viktor Scsadej a munkácsi hírportálnak azt is elmondta, helyi idő szerint kilenc óra tájban állította le az autót a ház előtti parkolóban. A lángok 11 óra körül csaptak fel. Annak ellenére, hogy a tűzoltók viszonylag gyorsan a helyszínre értek, és sikerült lokalizálniuk a tüzet, az autó elülső része gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

Scsadej szerint a gyújtogatás polgármesteri tevékenységével hozható összefüggésbe. Hozzátette: ez már a második gépkocsija, amely elég. Korábban, még 2006-ban Niva típusú autója is hasonló sorsra jutott. Mostani gépkocsiját, a fehér színű Ford Focust nemrég vette hitelre. A jármű biztosítva volt.

A mukachevo.net felhívja a figyelmet arra, hogy két hónapon belül ez már a második merénylet a megbízott ungvári főpolgármester ellen. Március 4-én az azóta is ismeretlen tettes késsel szúrta meg őt deréktájon. Korábban, még 2012 májusában, amikor az Ungvári Városi Tanács titkárának tisztét töltötte be, ismeretlenek a lakása előtt támadtak rá és verték meg, minek következtében a zúzódások mellett agyrázkódást is szenvedett.

Mint ismeretes, Viktor Scsadej azóta a nagy port felvert február 24-i városi tanácsi ülés óta látja el a településvezetői teendőket, amelyen lemondatták tisztéről a Régiók Pártja színeiben polgármesterré választott Viktor Pogorelov polgármestert.

(mukachevo.net/Kárpátalja)