Fegyverkereskedőt fogtak Ungváron

2014. május 22., 16:36

A férfi egy Mauser típusú vontcsövű karabélyt próbált eladni – írja a Karpatszkij Objektív.

Az eladó 800 hrivnyát kért a fegyverért, ám tervét a törvény őrei meghiúsították. A napokban az ungvári nyomozók fülébe jutott, hogy a kárpátaljai megyeszékhely egyik lakosa „komoly” fegyverre keres vevőt. Rövidesen fény derült az illető kilétére: a 28 éves férfit korábban többször ítélték már el lopásért, és kábítószerrel való visszaélésért.

A kapott információk birtokában a bűnügyi rendőrség munkatársainak sikerült tetten érniük a fegyverkereskedőt, amint éppen átvette a puska fejében kialkudott 800 hrivnyát. Amikor észrevette a nyomozókat, a gyanúsított futásnak eredt, elmenekülnie azonban nem sikerült.

A kézre kerített férfitól elkobzott lőfegyvert a rendőrök azonnal szakértői vizsgálatra küldték, magát a gyanúsítottat pedig őrizetbe vették, s a Büntetőtörvénykönyv 263. paragrafusának 1. része alapján (fegyver, lőszer vagy robbanóanyag jogellenes kezelése) indult ellene eljárás. A vétség büntetési tétele kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztés – emlékeztet a Karpatszkij Objektív Diana Dorohijra, az ungvári rendőrség munkatársára való hivatkozással.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)