Hamarosan ámulatba ejtenek…

Ez itt a cirkusz helye

2015. április 17., 16:32

Közel egy hete érkezett Beregszászba egyenesen Budapestről a Budapest Grand Circus népes és nemzetiségileg igen színes csapata. Három nap alatt öt előadásra készül a különböző, ember és állatközpontú számokat felvonultató társaság.

Takács Richárd „Ricardot”, a Budapest Grand Circus vezetőjét az előkészületekről, az előadásról és a kulisszatitkokról (is) faggattam.

– Nagyon régi társulat a mienk, de mindegyikünk másfelé dolgozott. Most sikerült újra összekovácsolódnunk ezzel a 30-40 fős csapattal. Vannak köztünk olaszok, svédek, magyarok, németek, magyarok, tehát nemzetközi társulat vagyunk. A balett-táncosaink Lembergből érkeztek, vannak olasz artistáink, orosz légtornász fiúk és budapesti légtornász lányok. Érdekes számokkal készültünk, amelyekben vannak oroszlánok, púpos tevék, víziló, zebra, különböző lovak, köztük friz lovak és póni is, továbbá elefánt, zsiráf. Utóbbi például Olaszországból jött. Ámulatba fogjuk ejteni a közönséget, mert nem hiszem, hogy ilyen állatokkal sok cirkusz fordult volna már meg Beregszászban. Van egy vegyes, 15 perces egzotikus számunk, amelyikben mindegyik állat látható.

– Hatalmas munka előzi meg az előadásokat.

– Kicsi a terület, amit Beregszászban kapott a cirkusz, és nagyon időigényes mindent előkészíteni. De legalább 30 ember dolgozott nappal, sőt, éjszaka is azért, hogy mindennel elkészüljünk, köztük a társulat tagjai és a helyi segítők. Sokan vagyunk, így mindent meg tudunk oldani. Egy embernek ez nem menne. És – persze – előzetes szervezői munka is folyt.

– Eddig a világ mely pontjain láthatta Önöket a közönség?

– Egész Európát bejártuk már. Felléptünk Magyarországon kívül Angliában, Franciaországban, Írországban, Svédországban, Spanyolországban, Belarussziában, Kazahsztánban, Amerikában, Dubaiban is.

– Beregszászban visszatérő fellépők...

– Három éve jártunk már itt egyszer, de akkor nagyon rossz időt, hideget, havat is kaptunk. Úgy néz ki, most jó időnk lesz, de minden eshetőségre fel vagyunk készülve, arra is, hogy akár 20-30 fokos meleget csináljunk a sátorban. Elsősorban azért jöttünk, hogy a magyar közönséget szórakoztassuk. Magyar cirkusz vagyunk, és kikötés volt nálunk az, hogy először ide, a legmagyarabb városba jöjjünk el. Lehet, hogy aztán megyünk majd beljebb is.

A Budapest Grand Circus beregszászi előadásainak időpontjai:

– április 17. (péntek) 18.00 óra,

– április 18–19. (szombat-vasárnap) 15.00 és 18.00 óra.

Jegyek elővételben is kaphatóak. Áruk az ülőhelytől függően 100, 150, illetve 200 hrivnya. (Az ár a magyarországi jegyárakhoz képest is kedvezményes.)

Beregszász után Munkácsra és Ungvárra utazik a társulat.

Espán Margaréta