Folytatódik a KMKSZ BKSZ színházlátogatási programja

2016. április 27., 08:46 , 798. szám

Április 24-én a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ) elindította idei színházlátogatási programját. Sin József, a KMKSZ BKSZ elnöke elmondta, hogy míg az őszi–téli szezonban a fiatalokat, az iskolásokat célozták meg a programmal, idén tavasszal az idősebb korosztályt – a nyugdíjasok számára tették lehetővé a színházielőadások megtekintését.

Vasárnap este a beregszászi származású ismert és elismert művésznő, Szűcs Nelli önálló estjét, a Fedák Sárit tekinthette meg a nagyérdemű. Az előadásra a bátyúi, a zápszonyi és a beregszászi KMKSZ-alapszervezetekből több mint 50 fő érkezett.

Szántó Edit, a KMKSZ Bátyúi Alapszervezetének elnöke az előadás kapcsán így nyilatkozott: „Szűcs Nelliről tudtuk, hogy óriási tehetség, hogy a kárpátaljai magyar színészeknek egy kiválósága. De el sem tudtuk képzelni, hogy egyedül mit tud majd produkálni a színpadon. Mindnyájunk számára kellemes meglepetés volt, hiszen úgy eltelt a másfél óra, hogy észre sem vettük, és feledhetetlen élményekben volt részünk.” Amint azt Szántó Edit elmondta, büszke arra, hogy Fedák Sári Beregszászból indult el, és meghódította a fél világot, példát lehet róla venni. Egy Beregszászból jövő kicsi emberke, akinek jóformán senki nem volt a háta mögött, aki végigküzdötte az egész életét, és mindvégig megmaradt magyarnak. A magyarságért, a magyar nyelvért, a tiszta emberségért küzdött. „Meghurcolták magyarságáért, tehetségéért, de a börtönben is karizmatikus egyéniség tudott maradni. Mindezt fantasztikus tolmácsolásban láthattuk Szűcs Nelli előadásában. Köszönetet szeretnénk mondani a KMKSZ BKSZ-nek, valamint Sin Józsefnek. Azt hiszem, sikerült ezekkel az emberekkel megszerettetni a színházat. Nagyon fontos ebben a nehéz politikai és gazdasági helyzetben az emberekben ébren tartani a hitet, hogy érdemes megmaradni és magyarnak lenni, talán ezek az alkalmak is segítik mindezt” – mondta Szántó Edit.

A szervezők azt is elárulták, hogy a program az egész év folyamán folytatódni fog. Legközelebb április 27-én a váci színház vendégelőadását fogják majd megtekinteni. A KMKSZ BKSZ színházlátogatási programja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

VE