Harkivban botlott a Sahtar

Labdarúgás

2017. április 12., 08:30 , 848. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásának újabb, összességében a 24. fordulóját rendezték a hétvégén, amelynek legnagyobb meglepetése a listavezető Sah­tar Do­nyeck botlása volt a Csor­no­morec Odessza ellenében.

A bajnokságot utcahosszal vezető bányászegyüttes a számára hazai pályának számító Harkivban látta vendégül a tengerpartiakat, és még a vezetést is megszerezte ugyan, de aztán az ellenfél megfordította a találkozót.

A másik donyecki alakulatot, az Olimpikot fölényesen legyőző Dinamo Kijev – a fővárosiak soraiban Kádár Tamás végig a pályán volt – sikerével csupán 11 pontra tudta csökkenteni tekintélyes hátrányát, míg a 3. helyen álló Zorja gól nélküli döntetlenre végzett Olekszandrijában.

Az egykoron az érmes helyezések sorsáról döntő, de most csak alsóházi rangadóként megrendezett Kárpáti Lviv–Dnyipro párharc gólokban gazdag döntetlennel ért véget.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Csornomorec Odessza 1-2, Dinamo Kijev–Olimpik Donyeck 4-0, FK Olekszandrija–Zorja Luhanszk 0-0, Sztal Kamenszkoje–Voliny Luck 2-0, Zirka Kropivnickij–Vorszkla Poltava 1-0, Kárpáti Lviv–Dnyipro 2-2.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 63 ponttal az 52 pontos Dinamo és 41 ponttal harmadik Zorja előtt.

(felvégi)