Orosz állampolgárságú gyilkosnak bizonyult a Kijevben agyonlőtt férfi

2017. július 20., 18:42

Ötvenhárom éves orosz állampolgár volt az a férfi, akit július 19-én este gépkarabéllyal lőttek agyon a kijevi Csernyihivszka metróállomás közelében. Az áldozatot Oroszországban gyilkossággal vádolták – jelentette az Ukrajinszka Pravda a rendőrség tájékoztatása nyomán.

„Ismeretes, hogy az áldozat egy 53 éves férfi, az Oroszországi Föderáció állampolgára” – közölte a 112 Ukrajina tévécsatorna műsorában Jana Nerus, a fővárosi rendőrség kommunikációs főosztályának helyettes vezetője.

Artem Sevcsenko, a Belügyminisztérium szóvivője csütörtökön újságíróknak elmondta, az azerbajdzsáni születésű áldozat gyilkosságot követett el Oroszországban, amiért körözést adtak ki ellene. Sevcsenko nem zárta ki, hogy a meggyilkolt férfi megpróbált elrejtőzni Ukrajnában.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a gyilkosságot szerdán este 22:30 óra tájban követték el egy bevásárlóközpont parkolójában. A két ismeretlen gépkarabélyból és pisztolyból nyitott tüzet az áldozatra, majd a fegyvereket hátrahagyva egy, a közelben várakozó gépkocsin távoztak a helyszínről.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)