Harminc gyermek kapott mérgezést egy Azovi-tenger-parti szanatóriumban

2017. július 21., 19:47

Akut bélrendszeri fertőzésben betegedett meg 30 gyerek egy szanatóriumban a Zaporizzsja megyei Bergyanszkban – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Állami Szolgálat (Derzsprodszpozsivszluzsba) tájékoztatása nyomán.

A szolgálat közölte, a július 21-i állapot szerint a megbetegedett gyerekek közül huszonkettőt a városi kórház fertőzőosztályán kezelnek.

A Derzsprodszpozsivszluzsba informácói szerint lezárták a szanatórium étkezési részlegét, a hatóság feljelentést szándékozik tenni a helyi rendőrségen, illetve keresettel fordul a bírósághoz, kezdeményezve a szanatórium bezárását.

A fertőzés miatt július 20-án összeült a technogén és ökológiai biztonsági, illetve rendkívüli helyzetek városi bizottsága, amely megbízást adott a gyerekek haladéktalan kitelepítésére és a szanatórium bezárására.

A Derzsprodszpozsivszluzsba információi szerint korábban egy speciális bizottság megállapította, a szanatórium nem áll készen a gyerekek fogadására, ennek ellenére a július 19-i állapot szerint 261 gyermek üdült az intézményben.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)