Hazai pályán kapott zakót a Kárpáti Lviv

Labdarúgás

2017. szeptember 13., 08:48 , 870. szám

A válogatott vb-selejtezők után az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is folytatódott a pontvadászat.

A nemzetközi porondon még állva lévő három ukrán klub közül kettő, a Sahtar Donyeck és a Zorja Luhanszk egymással játszott, a találkozó a papírformának megfelelően a címvédő győzelmével ért véget.

A Zorjához hasonlóan ugyancsak az Európa-ligában szereplő Dinamo Kijevnek sem jelentett gondot a nemrég még ugyancsak kupaszereplőnek számító Olekszandrija legyőzése. A sima hazai győzelemből a közelmúltban a magyar válogatottban is jól teljesítő Kádár Tamás is kivette a részét, aki végig a pályán volt Alekszandr Hackevics csapatában.

Nem várt nagy vereséget szenvedett hazai környezetben az idei szezonban csak bukdácsoló Kárpáti Lviv, amely nyugat-ukrajnai rangadó keretében fél tucatot kapott az újonc Veresz Rovnótól. Szintén idegenben nyert a másik újonc, az FK Mariupol, amely a Sztal vendégeként gyűjtötte be a három pontot.

A 8. forduló eredményei: Sahtar Donyeck–Zorja Luhanszk 3-1, Dinamo Kijev–FK Olekszandrija 3-0, Vorszkla Poltava–Olimpik Donyeck 1-1, Zirka Kropivnickij–Csornomorec Odessza 0-1, Kárpáti Lviv–Veresz Rovno 1-6, Sztal Kamenszkoje–FK Mariupol 0-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 21 ponttal a 19 pontos Dinamo Kijev előtt. A fővárosiak mérlegébe még nem számolták bele az FK Mariupol elleni idegenbeli meccset, amelyre, mint ismeretes, nem utaztak el a kijeviek.

(tamási)