Már hét pont a Dinamo hátránya

Labdarúgás

2017. október 18., 08:52 , 875. szám

Egyre távolabb kerül a bajnoki cím valós esélyét jelentő pozíciótól a Dinamo Kijev, hiszen ugyan még tartja második helyét az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, de hátránya már hét pontra nőtt a listavezető Sahtar Donyeckkel szemben.

A második kör első játéknapjának számító 12. fordulóban a fővárosiak a forduló előtt még sereghajtó Csornomorec Odessza otthonába látogattak, és a kényelmes kezdésnek köszönhetően, már a 21. percben kétgólos hátrányba kerültek, miután Kovalec és Hoblenko is bevette Koval hálóját. A soraiban most is Kádár Tamással felálló D betűsök ezt követően nagy erőfeszítéseket tettek ugyan a fordítás érdekében, de eredményesség szempontjából mindez csak egy szépítő találatban mutatkozott meg, amelyet Kravec szerzett a 78. percben.

Szezonbeli második sikerével Oleg Dulub csapata az utolsó helyről máris előreugrott a bennmaradást jelentő 10. pozícióba, és a jelek szerint kifejezetten jól megy nekik a nagycsapatokkal szemben, hiszen korábban a Sahtar sem tudott nyerni (0-0) a tengerparti városban.

A donyecki listavezető, ha nehezen is, de azért két vállra fektette a 3. helyen álló Vorszklát, és megnyugtató előnnyel vezeti a tabellát.

Eredmények: Csornomorec Odessza–Dinamo Kijev 2-1, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 3-2, Sztal Kamenszkoje–Zorja Luhanszk 0-1, Veresz Rovno–FK Mariupol 1-1, Olimpik Donyeck–FK Olekszandrija 1-0, Zirka Kropivnickij–Kárpáti Lviv 0-0.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 31 ponttal a 24 ponttal második Dinamo és a 21 pontos Vorszkla előtt.

(tamási)