Két férfi ugyanabban az utcában 12 kg drogot tárolt

2017. október 29., 12:03

Csütörtökön, október 26-án a kárpátaljai rendőrség kábítószer-ellenes  hivatalának dolgozói a kábítószerek különösen nagy mennyiségben való tárolását dokumentálták.

Csapon egy 51 éves helyi lakos otthonában végzett házkutatás során a rendőrség közel 2 kilogramm durvára tört növényi eredetű anyagot talált a padláson. A marihuánához hasonló keveréket lefoglalták és vizsgálatra küldték – közölte a kárpátaljai rendőrség sajtószolgálata. Az ügyben büntetőeljárást kezdeményeztek kábítószer tárolásáért.

A másik eset úgyszintén Csapon történt. Egy 57 éves helyi lakos házában 10 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le a padláson. A drogot vizsgálatra küldték. A rendőrség megállapította, hogy a férfi maga termesztette a marihuánát. Az ügyben úgyszintén büntetőeljárást indítottak kábítószerek, pszichotróp anyagok vagy analógjaik tiltott előállítása, gyártása, beszerzése, tárolása, szállítása, átadása vagy értékesítése, különösen nagy mennyiségben.

Mindkét férfi ugyanabban az utcában él.

Az ilyen bűncselekményeket 8-tól 12 évig terjedő szabadságvesztéssel és vagyonelkobzással büntetik. Folytatódik az ügy kivizsgálása.

(pmg.ua/RV)