Jövőre indul az ukrán fapados légitársaság

2017. december 14., 15:26

A tervek szerint 2018 áprilisától indítaná el charterjáratait az ukrán SkyUp nemzeti légitársaság, s májustól vehetik igénybe az utasok bel- és külföldi menetrendszerű járatait – hangzott el a társaság megalakulásának szentelt sajtótájékoztatón, amelyről az Ekonomicsna Pravda számolt be.

Charterjáratok Kijevből, Harkivból, Lembergből (Lviv), Odesszából és az ország más várasaiból is indulnának, első körben 16 népszerű külföldi üdülőhely lenne a cél: Antalya, Bodrum, Dalaman, Sharm el-Sheikh, Hurghada, Tivat, Barcelona, Palma de Mallorca, Tenerife, Alicante, Tirana, Rimini, Burgasz, Várna, Larnaka és Dubai.

A belföldi menetrendszerű járatok május végétől közlekednének. Az első szakaszban a Kijev–Odessza, Harkiv–Odessza és a Lemberg–Odessza járatok bevezetését tervezik. Az első nemzetközi járatok Barcelonába, Dubaiba és Larnakába indulnának Kijevből. A külföldi célállomások körét a légitársaság repülőgépparkjának növekedésével összhangban tervezik bővíteni – hangzott el.

A társaság vezetői jelezték, a menetrendszerű járatok jegyárait a low cost modell alapján állapítják meg, poggyász és kiegészítő szolgáltatások nélkül. Az ár az úti céltól és a jegyvásárlás időpontjától is függ majd. Például a Kijev–Odessza járat viteldíja egy irányba 499 hrivnyától indulna.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, korábban Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter arról beszélt, hogy 2018 a külföldi fapados légitársaságok megjelenésének éve lehet Ukrajnában, ami arra készteti majd a hazai légitársaságokat, hogy felülvizsgálják árpolitikájukat.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)