Több mint négyezer csomag gyűlt össze az idén

2017. december 19., 22:29 , 884. szám

2017. december 15-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Pulzus Rádió karácsonyi jótékonysági cipősdoboz-akciója, amelyre a dobozokat idén 6 járásban, 13 gyűjtőhelyen gyűjtötték. Az akció eredményeiről a Pulzus Rádió igazgatóját, Barta Miklóst és főszerkesztőjét, Birta Zoltánt kérdeztük.

Barta Miklós elmondta: „Az akció keretében a hét végén tizenhárom gyűjtőpontunkon (Beregszász, Nagyszőlős, Munkács, Ungvár, Csap, Visk, Aknaszlatina, Nagydobrony, Tiszaújlak, Bátyú, Nevetlenfalu, Mezővári, Mezőkaszony) eddig 4 ezer cipősdoboz gyűlt össze, de még nincs vége, most hétfőn is hoznaík még, illetve jelezték, hogy még kedden is. Nem kizárt, hogy idén is elérjük a tavalyi rekordot, a 4500 dobozt.

A gyűjtésben nagyon aktívak voltak az iskolák, például a beregszászi gyűjtőpontba, a város központjában lévő Fornetti kávézóba például 600-an vittek saját maguk által összeállított ajándékcsomagot. A csomagok a Sámuel Alapítvány által támogatott árva gyerekekhez, valamit a megye gyermekotthonaiban nevelkedőkhöz kerültek és folyamatosan kerülnek, hogy számukra is boldog legyen az ünnep.

Hat aktivistánk saját mikrobuszával szállította ide a gyűjtőpontjainkról az összegyűlt dobozokat, számukra a Numinator vállalat ajánlott fel idén is üzemanyagot. Az akció keretében Beregszász két pontján a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyházkerület Diakóniai Osztálya összesen 1500 adag meleg ételt osztott szét a rászorulók között.”

Birta Zoltán: „Egész napos élő műsorral igyekeztünk népszerűsíteni a Pulzus-karácsonyt. A jótékonysági nyereményakciónkhoz 3404 hallgatónk csatlakozott, ezzel SMS-enként 1 hrivnyával támogatták a nevelőszülői hálózatot működtető Sámuel Alapítványt. Az SMS-küldő, jótékonysági nyereményakciónkban részt vevők között az azt támogató cégeknek köszönhetően, számos értékes ajándékot tudtunk kisorsolni. A Club Thermal Peregium Ltd. és a ART Thermal Travel jóvoltából kisorsolhattunk három nap, két éjszakára szóló wellness-hétvégét, a Beregszászi Református Iratmisszió és Könyvesbolt által felajánlott 3 ezer hrivnyás vásárlási utalványt, a „Chizay” Kishegy Étteremnek köszönhetően egy notebookot, a Tesz-Vesz Hobby és Ajándékbolt egy okostelefont ajánlott fel, OSMO Car Wash egy tabletet és autómagnót, a Monte Carlo üzlet ugyancsak egy 3 ezer hrivnyás vásárlási utalványt, a TV Optimumnak köszönhetően pedig egy 2+1-es kihangosító-rendszerrel lett gazdagabb az egyik SMS-ező hallgatónk, a Phylazonitnak köszönhetően egy 80 cm átmérőjű full HD televíziókészülék talált gazdára. A rádiónk a befolyt 3404 hrivnyát ugyancsak teljes egészében felajánlotta a Sámuel Alapítványnak. Szabadtéri színpadunkon az eső és a hideg idő ellenére minden fellépő ingyen vállalta a fellépést.”

Barta Miklós: „A Muzsalyi Középiskola több éve szervez egy olyan akciót, amelynek keretében a gyerekek az iskola étkezdéjében saját maguk által készített szendvicseket, teát és egyebeket árusítanak, az abból befolyó összeget pedig felajánlják, az idén ennek az akciónak köszönhetően 1000 hrivnya jött össze. De voltak cégek és magánszemélyek is, akik pénzt ajánlottak fel, amit ugyancsak az akciónk kedvezményezettje, a Sámuel Alapítvány kapott meg. Meglepett minket, hogy idén óvodák, vagyis kicsi gyerekek is gyűjtöttek. Maga az akció annyi embert megmozgatott, hogy őszintén szólva nem is számítottunk erre, hisz nagyon sokan dolgoznak külföldön, sok ember egyre nehezebben él, mégis ilyenkor, advent idején nagyon sok kárpátaljai honfitársunk vette a fáradságot, hogy megörvendeztesse a rászoruló árva gyerekeket, amiért mi, az akció szervezői ezúton is szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani.”

Badó Zsolt