Nyolc holttestre bukkantak egy lakásban Zsitomir megyében

2018. március 6., 08:43

Holtan találtak nyolc személyt egy lakóházban a Zsitomir megyei Berdicsevben – jelentette az UNIAN hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Zsitomir Megyei Főosztálya sajtószolgálatának tájékoztatása nyomán.

„Március 5-én 20:00 óra tájban Berdicsevben egy Bilopiljszka utcai egyemeletes 12 lakásos épület egyik otthonában nyolc holttestre bukkantak, köztük két gyermekére. Tűz nyomait nem fedezték fel” – áll az esetről kiadott közleményben.

A lakásban a tulajdonos férj és feleség, két már felnőtt (28, illetve 21 éves) gyermekük, két unokájuk – egy hároméves kisfiú és egy leánycsecsemő ‒ holttestére bukkantak. Ugyancsak meghalt a tulajdonosok fiának lánya és a szomszédasszony, aki az előzetes információk szerint a maga ügyes-bajos dolgában mehetett át hozzájuk – közölte a Zsitomir megyei rendőrség.

A rendőrségen az esetről elmondták azt is, a szomszédasszony figyelt fel arra, hogy második napja senki nem jött ki a szomszédos lakásból, ugyanakkor furcsa szagot érzett. Ő értesítette március 5-én 19:30 órakor a hatóságokat.

A DSZNSZ Zsitomir Megyei Főosztálya és a megyei rendőrség operatív csoportja, valamint a Zsitomirhaz baleseti szolgálatának brigádja megkezdték a helyszín átvizsgálását.

Előzetesen megállapítást nyert, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta az emberek halálát, a végső szót azonban e tekintetben a szakértőknek kell majd kimondaniuk.

Ugyancsak ismert, hogy a házat kályhákkal fűtötték, és a lakásban a tűzhely is be volt gyújtva. Valószínűleg a tűzhelyből szivárgott a szén-monoxid.

(unian.ua/Kárpátalja)