Porosenko magához rendelte a kormányt

2018. április 18., 16:50

Kedden, április 17-én este az elnöki adminisztráció épületében zártkörű találkozóra került sor Petro Porosenko államfő és a kormány tagjai között – jelentette az Ukrajinszka Pravda kormány- és parlamentbeli forrásaira hivatkozva.

A találkozót az elnök kezdeményezte. A megbeszélésen ott volt az elnöki adminisztráció vezetősége, Volodimir Hrojszman miniszterelnök és a kabinet valamennyi minisztere a külföldön tartózkodó külügy, belügy- és az infrastrukturális miniszter kivételével.

Az Ukrajinszka Pravda forrásai szerint a megbeszélésen szóba került az egyház kérdése, valamint a kormányzat, így az elnök és csapata, valamint a miniszteri kabinet együttműködése.

Az UNIAN emlékeztet, hogy ugyancsak április 17-én Petro Porosenko elnök a parlamenti frakciók vezetőivel találkozva bejelentette, az Ukrán Pravoszláv Egyház (Kijevi Patriarchátus) és az Ukrán Autokefális Pravoszláv Egyház vezetőivel elhatározták, arra kérik I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökomenikus pátriárkát, hogy nyilvánítsa az ukrán ortodox egyházat autokefállá (azaz Moszkvától független, egységes nemzeti ortodox egyházzá), egyben felkérik a parlamentet, támogassa folyamodványukat. Artur Heraszimov, a Petro Porosenko Blokkja párt frakcióvezetője közölte, hogy a Legfelső Tanács április 19-én, csütörtökön napirendjére tűzi az elnök folyamodványát I. Bartolomaioszhoz.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)