Ungvár a tizennyolcadik nagyváros Ukrajnában a „kényelem” szempontjából

2018. június 30., 17:53 , 911. szám

Ungvár előnyei közé sorolták a közelségét Európához és a jó környezetet, hátrányai az alacsony bérek és a rossz utak – írja a felmérést ismertető mukachevo.net a Fokusz nyomán.

Az ukrán városok rangsorában Ungváron kívül Kijev és a megyeszékhelyek szerepelnek a megszállt Donyeck és Luhanszk, illetve Szevasztopol, valamint az annektált Krím közigazgatási központja, Szimferopol kivételével. A Fokusz rámutat, a 22 város mindegyike maximálisan 100 pontot szerezhetett a rangsor összeállítóitól.

„Ungvár a legkisebb lélekszámú megyeközpontja Ukrajnának. Eljutni a településre azonban nem egyszerű. A városi repülőtér, amely az egyedüli Kárpátalján, már több éve nem működik. Gyorsvonatok máig nem közlekednek Ungvárra, de a parlament közlekedési bizottsága javasolja a vasútnak, hogy indítson új intercity járatot Kijevből a városba” – derül ki az írásból.

A rangsor összeállítói megjegyzik továbbá, hogy Ungvár lakói nem mindig osztják a turisták lelkesedését városukkal kapcsolatban. Mindez a közlekedési és infrastrukturális problémák következménye. A Rejting csoport egy közelmúltbeli felmérése értelmében a megkérdezettek közel 60%-a Ungvárt a nem realizált lehetőségek városának tekinti.

(mukachevo.net/Kárpátalja)