Porosenko azt mondta, megállapodott Orbánnal a párbeszéd folytatásáról, majd megfenyegette a magyarokat

2018. július 14., 16:22

Petro Porosenko ukrán elnök a 112 Ukrajina, SZTB és Inter tévécsatornáknak adott péntek esti interjújában elmondta, hogy megállapodott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, folytatják a párbeszédet az oktatási törvény nyelvi cikkelyéről – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„A NATO-csúcstalálkozón egy rövid találkozónk volt Orbán Viktor miniszterelnökkel, megállapodtunk arról, hogy a külügyminiszterek és az oktatási miniszterek szintjén haladéktalanul folytatjuk ezt a párbeszédet és végrehajtjuk a Velencei Bizottság határozatait” – mondta Porosenko.

Ugyanakkor az államfő hozzátette, hogy Ukrajna védelmezni fogja érdekeit, az „ukrán kormányzat és az elnök lépései pedig Ukrajna nemzeti érdekein fognak alapulni”.

„Senkinek nem sikerülhet blokkolni Ukrajna NATO-integrációját sem kívülről, értem ezalatt Oroszországot, sem Ukrajnán belül – nem tűrünk el egyetlen ötödik hadoszlopot sem, a NATO-n belül sem” – hangsúlyozta az elnök.

„Ukrajnával nem lehet a zsarolás nyelvén beszélni, mi ezt nem értjük, és az nem vezet semmire. Mély meggyőződésem, hogy aki a zsarolás nyelvén fog beszélni velünk, az maga kerül elszigeteltségbe” – tette hozzá Petro Porosenko.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)