Félszáz képviselő hiányzott a parlamenti szavazások 90%-áról

2018. július 24., 11:21

Ötvenhárom parlamenti képviselő nem vett részt a Legfelső Tanácsban rendezett szavazások 90%-án a februártól júliusig tartó VIII. ülésszak folyamán – jelentette az Ukrajinszka Pravda hétfőn az Ukrán Választók Bizottsága (KVU) civil szervezet nyomán.

A notórius hiányzók többsége a Vidrodzsennya (Újjászületés) képviselőcsoport (11 fő), a Opozicij blok (Ellenzéki Blokk, OB – 15-en) frakciójának és a Volja narodu (Népakarat, 10-en) tagja.

Öt képviselő – a körözés alatt álló Jevhen Bakulin (OB), Dmitro Jaros és Vjacseszlav Konsztantinovszkij független képviselők, a „gázügyben” érintett és külföldre szökött Olekszandr Oniscsenko, valamint az ugyancsak körözött Szerhij Kljujev egyetlen egyszer sem szavazott a vizsgált időszakban, azaz se az „igen”, se a „nem” se a „tartózkodott” gombot nem nyomták meg.

A legritkábban szavazó tíz képviselő között említhetjük még Kosztyantin Zsevago (a szavazások 0,36%-ában vett részt) és Jevhen Murajev (0,54%) független honatyákat, Vitalij Csepinohát (0,63%), a nagyobbik kormánypárt, a BPP képviselőjét, továbbá Vagyim Rabinovicsot (1,3%) és Juhim Zvjahilszkijt (1,34%), akik az Opozicijnij blok frakciójában politizálnak.

Alig néhány képviselő vett rész kis híján minden parlamenti szavazásban. A rendszeresen voksoló képviselők közé tartozik Ivan Szporis (BPP, 99,82%), Mihajlo Bondar (Narodnij front – Népi Front, 99,42%), és Viktor Pinzenik (BPP, 99,29%).

A VIII. ülésszak alatt 72 plenáris ülésre került sor, amelyeken 2239 alkalommal kellett szavazniuk a honatyáknak.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)