Több mint 27 ezer szerződéses katona állt szolgálatba idén

2018. november 7., 14:49 , 930. szám

Idén eddig több mint 27 ezren álltak szolgálatba Ukrajna Fegyveres Erőibe szerződéses katonaként, köztük 1700 tiszt – jelentette az UNIAN hírügynökség a Védelmi Minisztérium sajtószolgálata nyomán.

„A megyei és a járási (városi) sorozóbizottságok folytatják munkájukat az ukrán polgárok sorkatonai szolgálatra való behívásával kapcsolatban 2018 októbere–decembere folyamán. A 2018 őszi toborzókampány keretében a novemberi állapot szerint közel 5000 főt hívtunk be sorkatonai szolgálatra Ukrajna Fegyveres Erőinek kötelékébe” – idézi a sajtószolgálat Ihor Pavlovszkij altábornagyot, a védelmi miniszter helyettesét.

Pavlovszkij hozzátette, hogy Ukrajna katonai doktrínájával összhangban, amely a fegyveres erők személyi állományának vegyes feltöltését irányozza elő, 2018-ban 18 ezer fő behívását tervezik sorkatonai szolgálatra az Ukrán Fegyveres Erőkhöz (tavasszal és ősszel egyaránt 9-9 ezer főt). A miniszterhelyettes emlékeztetett, hogy a sorkatonai szolgálatra behívottakat nem vezénylik az egyesített erők kötelékében harci feladatokat ellátó, illetve a hadműveleti térségben állomásozó alakulatokhoz.

Az UNIAN emlékeztet, hogy november 5-én Szerhij Kljavlin, a Kijevi Hadkiegészítő Parancsnokság katonai biztosa közölte, az őszi sorozási kampány alatt 346 olyan kijevi lakost hívtak be a fegyveres erők kötelékébe, akik szerződéses katonaként kívántak katonai szolgálatot teljesíteni.

(unian.ua/Kárpátalja)