Iskolát ért találat a Donyec-medencében

2019. január 23., 16:51 , 940. szám

A Luhanszk megyei Zolote-5 településen találat ért egy iskolát – jelentette a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata az EBESZ Speciális Monitoring Missziójának (SMM) jelentése nyomán.

A jelentésből kitűnik, hogy a január 17-i támadás idején nem tartózkodtak gyerekek az iskolában.

„A Zolote-5 település délkeleti részén (a kormány által ellenőrzött Mihajlivka, Luhanszktól 58 kilométerre nyugatra), a Béke utcában található működő iskola épületén a megfigyelők friss lyukat láttak a földszinti ablakon a nyugati oldalon, valamint karcolást egy másik nyugati oldali köztes ablak belső oldalán” – áll a jelentésben.

A beszámoló kitér arra is, hogy kisebb sérülés volt megfigyelhető a falon e két ablakkal szemközt. A megfigyelők véleménye szerint a sérüléseket egy kézifegyverből kilőtt (7,62 mm kaliberű) golyó okozhatta.

Az EBESZ SMM képviselőinek azt is elmondták az iskolában, hogy a sérülés január 17-én reggel hat óra tájban keletkezhetett. Korábban, 2018. december 18-án az iskolaépület szintén találatot kapott.

A DT emlékeztet, hogy a kelet-ukrajnai konfliktus övezetében december 29-én éjféltől „karácsonyi tűzszünet” van érvényben. A fegyvernyugvásról a háromoldalú kontaktcsoportban állapodtak meg december 27-én. A portál azt írja, az orosz megszálló erők már az első napon megsértették a tűzszünetet.

(zn.ua/Kárpátalja)