Kisfiának írt meséket, de már az egész ország olvassa

2019. január 26., 11:42

A munkácsi Zsanna Homa azt követően kezdett el meséket írni, miután megszületett kisfia, Darij. A kárpátaljai édesanya történeteit immáron országszerte olvassák a szülők gyermekeiknek.

Zsanna a vele készített interjúban elmondta, hogy minden akkor kezdődött, amikor egy alkalommal nem tudta elaltatni kisfiát. Ekkor született az első mese Aludni kell címmel. Miután többször is átolvasta, úgy döntött, közzéteszi a Facebook közösségi oldalon, ahol számos pozitív visszajelzést kapott. Azóta, közel egy év alatt már több mint félszáz mesét írt az édesanya, melyeknek főhőse nem más, mint kisfia, Daruszik és a család házi kedvence, Mikey kutyus. „A kutyánk még jóval a kisfiam megszületése előtt került hozzánk, s jelenleg mint egy nagyobb testvér, segít megismerni a kicsinek a világot. Pont ilyen a karaktere a meséimben is: jóságos, bölcs és jószívű” – nyilatkozta a fiatal írónő.

A meséket számos országos gyermeklapban (Zolote Levenya, Maljuk Kotya, Karamelki) láthatjuk és olvashatjuk, melyekben ukrán és orosz nyelven jelennek meg történetek a gyerekek számára. Ezenkívül Zsanna mind a Facebook (https://www.facebook.com/dariimikey/), mind pedig az Instagram (dariimikey) közösségi oldalon vezet meseblogot, ahol gyakran teszi közzé írásait, továbbá nyereményjátékokat is szervez olvasói között.

(mukachevo.net/VV)