Marad a karantén az ungvári iskolákban

2019. február 8., 14:05

További egy héttel, február 15-ig meghosszabbítják az influenzajárvány miatt a megyeszékhely iskoláiban bevezetett karantént – jelentette a Zakarpattya Online az Ungvári Városi Tanács járványügyi bizottságának február 7-i ülése után.

Az Egészségügyi Minisztérium Kárpátaljai Megyei Laboratóriumi Központja Ungvári Városi és Járási Fiókjának adatai szerint jelentéktelen mértékben csökkent a megbetegedések száma Ungváron, ám változatlanul súlyos a helyzet, ami az influenzát és az akut légúti vírusfertőzéseket illeti. Adataik szerint a 2019-es esztendő hatodik hetében 1343 akut légúti vírusfertőzéses és influenzás megbetegedést regisztráltak a városban, a megbetegedések száma 54,6%-kal múlja felül a járványküszöböt. A február 7-i állapot szerint 51 esetben igazolták laboratóriumi úton az A típusú influenzavírus jelenlétét. A vizsgálatot szelektíven, a betegség súlyos lefolyása esetén végzik el.

Az orvosok több megbetegedést diagnosztizálnak a felnőttek körében, miközben kevesebb gyermek betegszik meg, ami arra vall a tudósítás szerint, hogy időben vezettek be karantént a város oktatási intézményeiben.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)