Hétfőtől újraindul a tanítás Munkácson, Ungváron, Beregszászban és a Beregszászi járásban

2019. február 15., 14:25 , 943. szám

Ami a Latorca-parti várost illeti, a február 15-i döntésről a Munkácsi Városi Tanács számolt be a Facebook közösségi oldalon – írja a mukachevo.net.

A karantén megszüntetése azért vált lehetségessé, mivel a hét folyamán 15%-kal esett vissza az akut légúti vírusfertőzéssel orvoshoz fordulók száma a városban.

A portál emlékeztet, hogy korábban az ungvári illetékesek is úgy határoztak, hogy február 18-ától, azaz hétfőtől folytatódhat a tanítás.

Az orvosok ugyanakkor nem zárják ki, hogy a megbetegedések száma ismét növekedésnek indul a megyeszékhelyen, ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki betegnek érzi magát, inkább maradjon otthon, s forduljon orvoshoz.

Beregszászt illetően Babják Zoltán polgármester Facebook-oldalán értesítette a lakosságot: „A monitoring eredményei azt mutatják, hogy csökkent a heveny vírusos légúti, illetve influenzás megbetegedések száma. Emiatt olyan döntés született, hogy hétfőtől, február 18-tól kezdődően újraindul az oktatási-nevelési folyamat a beregszászi iskolákban és óvodákban.”

A Beregszászi Járási Állami Adminisztráció Facebook-oldalán szintén olvasható az a közlemény, mely szerint a járás oktatási intézményeiben is február 18-tól folytatódik a tanítás.

(mukachevo.net/facebook.com/Kárpátalja)