A belügyminiszter szigorítaná a választási szabálysértések büntetését

2019. február 25., 09:22 , 944. szám

Február 26-án, kedden a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely szigorítaná a felelősségre vonást a választások során elkövetett jogsértésekért – közölte Arszen Avakov belügyminiszter vasárnap a TSZN. Hét (ТСН.Тиждень) televíziós műsorban, amelyről az UNIAN hírügynökség számolt be.

„Arra számítunk, hogy a honatyák elfogadják az új törvénytervezetet. … Arról van szó, hogy a komoly jogsértéseket komolyabb szabadságvesztéssel büntessék. Tudják, hogy nem is olyan rég egy nő öt év szabadságvesztést kapott azért, mert 600 hrivnyáért szavazatokat vásárolt a helyhatósági választásokon. Ma arról van szó, hogy ha valaki egy ilyen sémában vesz részt, akkor 3–7 év börtönt kapjon, ha illegális szavazólapokat ad ki kívülállóknak” – közölte a belügyminiszter.

Korábban Arszen Avakov közölte, hogy Szerhij Berezenko, a Petro Porosenko Blokkja frakcióvezető-helyettese érintett egy a választók lehetséges megvesztegetésével kapcsolatos ügyben. A tárcavezető megerősítette azt is, hogy rendelkeznek a választók megvesztegetésére szolgáló technológiák, úgynevezett „hálók” alkalmazására vonatkozó információkkal, amit Petro Porosenko és Julija Timosenko elnökjelöltekkel hoznak összefüggésbe.

(unian.ua/Kárpátalja)