Jótékonysági rockkoncertet szerveztek Visken

2019. március 5., 17:38

A pécsi The Minds rockzenekar adott nagyszabású koncertet Visken március 2-án. A zenekar műsorában ismert hazai és külföldi rockslágerek, valamint saját dalaik is elhangzottak.

A pécsi zenekar sajátossága – elmondásuk szerint –, hogy előszeretettel muzsikálnak a határon túli településeken. A zenekar nem első alkalommal jár már a felső-Tisza-vidéki településen. 2017-ben már felléptek egyszer a községben, valamint Beregszászban és Ungváron is. A csapat a legutóbbi fellépésük kapcsán úgy érzékelte, hogy az általuk képviselt zenét előszeretettel hallgatja a kárpátaljai közönség, így saját felajánlásukból jótékonysági koncertet szerveztek. „A mostani koncert alkalmával úgy érzékeltük, hogy ennek a zenének van itt, Kárpátalján, Visken táptalaja. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy a zenekar saját büdzséjéből állja a koncerthez szükséges alapfeltételeket: a hangosítást, a fénytechnikát. Gyakorlatilag egy ingyenes jótékonysági koncertet szerveztünk, ezáltal segítve ennek a zenei műfajnak a kulturális megjelenését itt, Kárpátalján, amelyre – azt gondoljuk – nagy szükség van” – fogalmazott Brassói Attila, a zenekar dobosa, a koncert szervezője.

A zenekar billentyűse, Rébék Nagy András elmondása szerint mindig örömmel jönnek Kárpátaljára. „Nagyon megtisztelő, hogy itt léphetünk fel, és mindig nagyon várjuk, hogy itt zenélhessünk a Felső-Tisza-vidéken, mert itt mindig nagy szeretettel fogadnak minket, s ezt szívesen visszük magunkkal haza. Azt is fontosnak tartjuk, hogy ne csak ide, de más határon túli területre is elvigyük azt a zenei műfajt, amit képviselünk”.

A közel háromórás rockkoncerten többek között Bon Jovi, a Rolling Stones, a Queen és az AC/DC slágerei csendültek fel. A közönség együtt lélegzett a zenével. A zenekar Kárpátalja mellett a Vajdaságban és Erdélyben is koncertezik, legközelebb Tusványoson lépnek majd fel.

A koncert társszervezői a Visk Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Viski Alapszervezete voltak.

VE