Újabb jelölt lépett vissza, ezúttal Porosenko javára

2019. március 7., 08:53

Szerhij Krivonosz elnökjelölt úgy határozott, hogy visszalép az elnökválasztáson való indulástól, s Petro Porosenkót támogatja. A jelölt ezt a Facebook közösségi oldalon jelentette be – írja a hírről beszámoló Ukrajinszka Pravda.

„Megfontoltan mérlegelem minden lépésemet. Ezért, amíg tart a háború és túl nagy a veszélye a nyílt agressziónak fő ellenségünk, az Oroszországi Föderáció részéről, meg kellett hoznom a megfontolt és számomra távolról sem egyszerű döntést, hogy visszavonom jelölésemet az Ukrajna elnöki tisztéért folytatott további versenyből – közölte Krivonosz.

A jelölt egyben úgy határozott, hogy Petro Porosenkót támogatja a közelgő elnökválasztáson.

„Véleményem szerint az állam mai helyzetében nem célszerű leváltani az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokát” – írta.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Szerhij Krivonosz a hadsereg különleges műveleti erőinek első parancsnokhelyettese, párton kívüli, akit az ATO Katonái párt indított az elnökválasztáson.

Korábban Andrij Szadovij és Dmitro Hnap elnökjelöltek is visszaléptek az elnökjelöltségtől, mindketten Anatolij Hricenko jelölt javára.

A jelölteknek március 7-ig van módjuk visszalépni az elnökválasztáson való részvételtől. A szavazásra március 31-én kerül sor.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)