Három párharcban is a büntetők döntöttek a negyeddöntőben

Kárpátaljai labdarúgás

2019. március 13., 08:24 , 946. szám

Hatalmas küzdelmet és rendkívül szoros végeredményeket hoztak a Beregszászi Járási Labdarúgó Téli Kupa negyeddöntőinek párharcai, amelyeket vasárnap rendeztek meg Beregardóban.

A legnagyobb meglepetés a járási bajnoki címvédő és a téli sorozatban csoportgyőztes Zápszony, illetve a másik csoport negyedik helyén végzett Beregszászi Barátság találkozóján született, ahol előzetesen a zápszonyiak számítottak esélyesnek. Gergely révén korán, már az 5. percben meg is szerezték a vezetést, amit azonban Horváth a második játékrészben egalizált. Nem sokkal a vége előtt a zápszonyiak eldönthették volna a továbbjutás sorsát, de a fiatal Berecz Gábor büntetőt hibázott. Az 1-1-es végeredményt követően büntetők döntöttek a továbbjutó kilétéről, és ebben a csatában a Barátság bizonyult jobbnak 6-5-re.

Nem volt könnyű útja az elődöntőbe a másik csoportgyőztesnek, Jánosinak sem, amely csak a második félidő közepén született Szircsák-gólnak köszönhetően harcolta ki a négy közé jutást a Beregszászi Hela-Magnum ellenében.

Nem született gól a Kisdobrony–Kígyós, illetve a Badaló–Nagybégány csatában.

Előbbi találkozót a kígyósiak nyerték 8-7-re büntetőpárbajban, míg a járás egykori két élcsapatának számító Badaló és Nagybégány párharcát követő tizenegyescsatában a Tisza-partiak céloztak jobban (6-5).

(jeél)