Illegális autóverseny két halottal

2019. március 25., 11:00

Ismert odesszai üzletemberek gyermekei vesztették életüket a tengerparti város utcáin rendezett éjszakai autóversenyben – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

Vasárnap, március 25-ére virradóra a BMW X6 személygépkocsi vezetője elveszítette uralmát járműve felett, nagy sebességgel nekivágódott egy parkoló Hyundai Sonata személygépkocsinak, majd villanyoszlopnak ütközött. Az ütközéstől a gépkocsi kettészakadt és kigyulladt – közölte a Dumszkaja. A helyi portál szerint a jármű volánja mögött az egyik éjszakai klub tulajdonosának 22 éves fia ült. A BMW-ben utazott egy plasztikai sebészeti klinika tulajdonosának 33 éves lánya, két gyermek anyja is.

A szemtanúk elbeszélése szerint a Sevcsenko utcai beleset versenyzés közben történt. A Dumszkaja úgy tudja, a baleset akkor következett be, amikor az áldozat járművével igyekezett megelőzni egy Porsche személygépkocsit, melynek volánja mögött egy harmadik odesszai vállalkozó fia ült.

A Puskinszkaja helyi portál térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket tett közzé, amelyek alátámasztják a feltételezést, miszerint éjszakai autóversenyről lehetett szó.

A rendőrség sajtószolgálata közölte, hogy amikor a mentők a helyszínre értek, a 22 éves járművezető még élt, a kórház intenzív osztályán vesztette életét. Utasa a baleset helyszínén belehalt sérüléseibe. Az orvosok nem tudtak hozzáférni testéhez, amíg a tűzoltók el nem oltották a lángokat.

(zn.ua/Kárpátalja)