KMISZ: Zelenszkij támogatottsága meghaladta a 30%-ot

2019. március 25., 12:24

Volodimir Zelenszkij showman támogatottsága az elnökjelöltek versenyében meghaladta a 30%-ot – jelentette az UNIAN hírügynökség vasárnap este a TSZN összeállítása nyomán.

Ezek szerint a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) 2019. március 14–22. között készült felméréséből kitűnik, hogy azon választók körében, akik már eldöntötték, hogy kire adják a voksukat és biztosan részt vesznek a választásokon, 32,1% kész Zelenszkijre szavazni. A jelöltek további sorrendje: Petro Porosenko hivatalban lévő államfő (17,1%) és Julija Timosenko, a Haza (Батьківщина) párt elnöke (12,5%). Az első öt között találjuk még rajtuk kívül Jurij Bojkót, akit Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційна платформa – За життя) támogat a választásokon (10,4%) és Anatolij Hricenkót, a Polgári Álláspont (Громадянська позиція) párt vezetőjét (6,9%).

A hírügynökség emlékeztet, korábban Petro Porosenko elnök bejelentette, hogy el fogja fogadni a választás eredményét. Hangsúlyozta, biztos a saját győzelmében, de a legfontosabbnak a szabad választást tartja.

(unian.ua/Kárpátalja)