Nagyszőlősé a megyei Téli Kupa

Labdarúgás

2019. április 3., 08:29 , 949. szám

A bajnoki címvédő Nagyszőlős győzelmével ért véget a megyei labdarúgó Téli Kupa idei sorozata, miután a Szerednyén megrendezett fináléban Valenti Szljuszar együttese a döntetlennel véget ért rendes játékidőt követően büntetőkkel verte az Ungvári FC-t.

Az elődöntőben a honi labdarúgás harmadik osztályába igyekvő Ungvári FC a Rahói Kárpáti ellen diadalmaskodott 6-0-ra, míg az ugocsaiak Irhóc ellen arattak nehéz, 1-0 arányú győzelmet.

A szerednyei műfüves nagypályán megrendezésre került kupadöntő első játékrésze nem hozott gólt, ám a második 45 perc elején Szelescsuk góljával a Miroszlav Babjak által felkészített megyeszékhelyi gárda jutott előnyhöz. A vezetést követően az ungváriak túlságosan is ráültek az eredményre, és nem is sikerült kibekkelniük a hátralévő időt. Nem sokkal a vége előtt Mihajlo Csedrik büntetőből ega­lizálta az állást.

Az 1-1-es döntetlent követően büntetőrúgásokra került sor, amelyet a nagyszőlősiek végeztek el pontosabban: a mindent eldöntő 11-est is Csedrik végezte el, és mivel nem hibázott, 5-3-al Nagyszőlős lett a 2019-es év megyei Téli Kupájának győztese.

(tamási)