Folytatódik a kerítésépítés a román határon

2019. április 4., 09:34 , 950. szám

Az ukrán határőrök szerdán folytatták a mintegy 600 méter hosszú kettős kerítés kiépítését az ukrán–román határ mentén a rahói járási Terebesfejérpatak (Gyilove) területén – jelentette a mukachevo.net.

A Munkácsi Határőrosztag illetékesei a portálnak elmondták, a kerítés célja biztosítani a problémás határszakasz megbízható őrzését. Ezen a héten 300 méternyi kerítés megépítését tervezik az összesen 600 méteres megerősítendő határszakaszon. A határőrök már elvégezték a kerítés tartóoszlopainak betonozását.

A mukachevo.net emlékeztet, hogy Terebesfejérpatak lakói kedden tiltakozó akcióba kezdtek. Az emberek felpanaszolták, hogy a kerítés miatt nem lesz hozzáférésük a folyóhoz. A határőrök viszont megjegyezték, hogy a tiltakozók között feltűntek azok, akik érintettek a határszakaszon folyó cigarettacsempészésben.

A határőrség közölte, ma Rahón találkozóra kerül sor a bűnüldöző szervek, a határőrség és a lakosság képviselői között, amelynek célja, hogy meggyőzzék Terebesfejérpatak lakóit a kerítésépítés jogosságáról és szükségességéről a szóban forgó határszakaszon.

(mukachevo.net/Kárpátalja)