Tehetséggondozás a tudományok útján – KÁRPÁTALJAI OTDK-FÓRUM

2019. április 7., 16:47 , 949. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola az Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Határok nélkül (HTDK) programjával  együttműködve 2019. május 16-án (csütörtökön) 6. alkalommal szervezi meg a Tehetséggondozás a tudományok útján c. programsorozatot a Rákóczi-főiskola bázisán, melynek keretein belül megrendezésre kerül a Kárpátaljai OTDK-Fórum.

A Fórum teljes programjában azonos módon számítunk valamennyi kárpátaljai TDK-s, szakkollégista főiskolás/egyetemista hallgatóra és tutoraikra, valamint a KTDK zsűrizésében részt vevő kollégákra.

Az első blokkban két előadásra hívjuk fel figyelmüket:

1) Dr. Gherdán Katalin: Kutatásmódszertani gondolatok – Hogyan írjunk TDK-t?

2) Dr. Weiszburg Tamás: Kutatási kalandok a humán és reál tudományok határvidékén.

Az első előadás kifejezetten a módszertan alapjaira fókuszálna. A második előadás bemutatná, hogy milyen maga a kutatás, mi a háttere (az előadás témája mind a humán, mind a reál területen érdeklődő diákok számára érthető és izgalmas lehet).

A második blokk: KÁRPÁTALJAI OTDK FÓRUM, melyre elsősorban az OTDK-n részt vett kollégákat (témavezetők, zsűritagok, megfigyelők) és diákokat várnak a szervezők, valamint minden érdeklődő számára adott a lehetőség, hogy részt vegyen a fórumon.

A programsorozat utolsó blokkjában bemutatásra kerülnek a kutatói ösztöndíjak és azok ismertetése a Kárpát-medencei fórumokon. Az eseményen előadást tart: dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem dékánja, a Collegium Talentum szakmai szervezője, dr. Kontra Miklós, a DOMUS ösztöndíjprogram kuratóriumának vezetője, dr. Mészáros Tamás, az ELTE Márton Áron Szakkollégium szakmai igazgatója és Léhi Krisztina, az ÚNKP Oktatási Igazgatóság, Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály ügyintézője.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Részvételi szándékát jelezze a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány agora@kmf.uz.ua e-mail-címén.