Mától újraindul a kampány

2019. április 8., 13:12

Hétfőtől, azaz április 8-tól újra kampányolhatnak a második fordulóba jutott elnökjelöltek – jelentette az Ukrinform Tetyana Szlipacsuk, a Központi Választási Bizottság (CVK) elnöke nyomán.

Mától a polgárok is bekapcsolódhatnak az elnökjelöltek kampányába – hívta fel a figyelmet még vasárnap a CVK elnöke, aki hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a jogszabályok most már a választásoknak ezt az aspektusát is szabályozzák. Rámutatott arra is, hogy miután a CVK hét napon belül kihirdette az első forduló végeredményét, elhárult minden akadály a második fordulóra való felkészülés megkezdésének útjából, a jelöltek delegálhatják képviselőiket a választókerületi választási bizottságokba.

Ugyancsak mától a polgárok ismét kezdeményezhetik a szavazóhelyük ideiglenes megváltoztatását – hívja fel a figyelmet az UNIAN. A folyamat felgyorsítása érdekében a Választók Állami Nyilvántartásának helyi osztályai mostantól a hétvégeken is dolgozni fognak – írja a hírügynökség.

Mint korábban beszámoltunk róla, a CVK április 7-én közzétette az elnökválasztás első fordulójának végeredményét. Miután március 31-én egyik jelölt sem szerezte meg a leadott szavazatok több mint felét, eldőlt, hogy második választási fordulót kell rendezni. A második fordulóra 2019. április 21-én kerül sor. A szavazólapon az első fordulóban a legtöbb szavazatot szerzett két jelölt neve szerepel majd, azaz Volodimir Zelenszkijé és Petro Porosenkóé.

(ukrinform.ua/unian.ua/Kárpátalja)