Timosenko nem támogatja az elnökjelölteket

2019. április 12., 09:40

Julija Timosenko, a Haza (Батьківщина) párt vezetője, aki az elnökválasztás március 31-i első fordulójában a harmadik helyen végzett, újságíróknak kijelentette, hogy egyik jelöltet sem támogatja az április 21-i második forduló előtt – jelentette az UNIAN hírügynökség.

„Nem támogatom egyik jelöltet sem. Csapatunk nem támogatja egyik jelöltet sem. Az embereknek muszáj úgy dönteni, ahogyan azt a szívük diktálja” – hangsúlyozta Timosenko.

Közölte, jelenleg szó sem lehet az egyesülésről a jelöltek valamelyikével.

„Milyen egyesülésről lehet most szó? Nem egyesülünk új vagy régi arcokkal. Nem egyesülünk vezetéknevekkel” – fogalmazott.

Arról beszélt, hogy csapata feladata megvalósítani az Új irányvonal című programját.

„Ez pedig az életünk teljes átépítését, átstrukturálását jelenti mindazok javára, akik a szülőföldünkön élnek – jelentette ki. – Sajnos, a második fordulóba jutott jelöltek egyike sem lesz képes megfelelni azoknak a kihívásoknak, megoldani azokat a problémákat, amelyek ma Ukrajna előtt állnak, holott azok elég súlyosak. Ezért, meglehetősen alaposan ismerve mindkettőjüket, s nem csak a „homlokzati” dolgokat értve, hanem azt is, ami a színfalak mögött zajlik, azt mondhatom, hogy egyiküket sem tudom támogatni” – hangsúlyozta Timosenko.

Az UNIAN emlékeztet, az elnökválasztás második fordulójára április 21-én kerül sor.

(unian.ua/Kárpátalja)