Segítségre van szüksége a családnak, melynek állatai élve égtek el az otthonukban keletkezett tűzben

2019. április 15., 18:07

Lapunk beszámolt arról, hogy április 10-én a délutáni órákban bejelentés érkezett a tűzoltóságra a munkácsi járási Beregfogarasról (Зубівка), miszerint tűz ütött ki egy családi ház műhelyében, továbbá az állatoknak kialakított ólban.

A tűz teljesen megsemmisítette a melléképületeket 48 négyzetméteren. Ezenkívül egy szénázó és több köbméter tűzifa is odaveszett. Az esetben tíz szarvasmarha égett el élve. A család fő megélhetési forrása a sajtkészítés és -eladás volt, melyet az odaveszett állatok tejéből állítottak elő.

A tűz egy gyufaszál miatt keletkezett. A család egyik gyermeke, a tízéves Artemij épp a tojásokat szedte össze, s mivel nagyon sötét volt, meggyújtott egy gyufát, azonban az megégette az ujját, s a gyerek ijedtében eldobta. A tűz rohamosan terjedt. A szülők elmondása szerint a kisfiú azóta is magát hibáztatja a történtek miatt. Aggódásukat csak tetőzi, hogy a gyerek autista, s a minifarm számára egyfajta terápiát jelentett. „Megpróbáltam kimenteni az állatokat, azonban azok erősen ki voltak kötözve. A kisborjakat nagyon szerettem, én etettem őket” – nyilatkozta a kisfiú az újságíróknak.

A szomszédok elmondása szerint a család nagyon becsületes, a családfő pap. A tűz az általa festett szentképeket is megsemmisítette. A szakértők szerint a tűz által okozott kár értéke körülbelül 200 ezer hrivnya. A tűzoltók elmondták, hogy mivel későn kapták a bejelentést, ezért lehetetlen volt megmenteni a leégett melléképületeket.

A családnak már akadt néhány segítője, nem rég ajándékoztak nekik egy kecskét, melyet a kisgyermek Álomnak nevezett el. A bajban lévők bármilyen segítséget szívesen fogadnak, aki esetleg anyagilag támogatni kívánja őket, az a 4149 4996 4343 8300-s Privat Bank számlaszámra utalhat pénzt Hesznya Elvira nevére.

(mukachevo.net/VV)