Befejeződött a külföldi megfigyelők regisztrációja

2019. április 16., 08:53

A Központi Választási Bizottság (CVK) 2700 külföldi megfigyelőt regisztrált az elnökválasztás április 21-én sorra kerülő második fordulójára – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata az UNIAN nyomán.

Április 15-én, a regisztráció utolsó napján 345 nemzetközi megfigyelő regisztrációja történt meg. Ezzel a számuk meghaladta a 2,5 ezret.

A legtöbb megfigyelőt, 997-et az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) delegálta Ukrajnába. Ezenkívül 384 fős küldöttséggel lesz jelen a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO), s 249 küldöttet delegált az Ukránok Világkongresszusa.

Korábban az Ukrajinszka Pravda jelezte, a CVK felhívással fordult a közvéleményhez, arra kérve a polgárokat, hogy vegyenek részt a szavazókörzeti választási bizottságok munkájában. Megalakításuk utolsó napján, április 15-én az ország területén létrehozott 199 választókerületből még 33-ban – köztük mind a hat kárpátaljaiban – nem volt teljes a szavazókörzeti választási bizottságok létszáma.

(zn.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)