Porosenkót csak a háború menthetné meg a választási vereségtől

2019. április 16., 11:10

Helytelen volt Petro Porosenko kampánystábjának taktikája Volodimir Zelenszkij vonatkozásában – jelentette ki a Glavrednek adott interjújában Koszty Bondarenko politológus, akit az UNIAN hírügynökség idéz.

„Porosenko csapata hibás taktikát választott Zelenszkijjel kapcsolatban, igyekeznek drogosnak, gyávának, következetlennek és hozzá nem értőnek beállítani, aki nem konyít a politikához. S hogy legalább valamennyire csökkenjen a hátrány, megengedett »a világcionizmus bábjának« nevezni őt, aki meg akarja kaparintani az ukrán feketeföldet, megszervezi a csecsemőexportot, ő »Putyin terve«, s ily módon egész Ukrajna elfoglalására törekszik. De ennek egy rendkívül jól indokolt elképzelésnek kellene lennie. Csak ebben az esetben lehetne megfordítani az állást” – véli a politológus.

Bondarenko szerint a választásokat Zelenszkijhez fűződő fenyegetések rendszerének létrehozásával lehetne megnyerni. Magának Porosenkónak pedig a megmentő szerepében kellene feltűnnie ebben a történetben, mutatott rá Bondarenko. Hozzáteszi azonban, hogy minderre gyakorlatilag nem maradt idő, az elnök környezetében pedig nincs ember, aki meg tudná ezt valósítani.

„Van egy film, amelyben az elnöknek 11 napja maradt, s a rendkívüli helyzetek szakértője kitalál egy képzeletbeli háborút Albániával. Végeredményben a szélhámosság szervezőinek minden bejön. Vagyis kihasználták a háborúval kapcsolatos félelmeket és a hős személyét. Megmenthetné a helyzetet egy hasonló analógia: az embereket fenyegető veszély és az ember, aki meg tud vele birkózni” – állapította meg Bondarenko.

(unian.ua/Kárpátalja)