Betörtek a KMKSZ Derceni Alapszervezetének irodájába

Betöréssorozat Dercenben

2019. április 25., 19:05 , 953. szám

Április 25-ére virradóan a munkácsi járási Dercenben ismeretlenek betörtek a helyi postahivatalba, valamint a mellette lévő KMKSZ-irodába. Feltörtek továbbá egy mikrobuszt is a településen. A nyomozás tart az ügyben, a nemzeti rendőrség meg nem erősített információi szerint azon az éjszakán még 5 környékbeli településen történtek betörések.

A betörők a minden oldalról rácsokkal védett helyiségekbe úgy hatoltak be, hogy az ajtórácson lévő lakatokat erővágóval levágták, az ajtókat pedig betörték.

A postáról a betörők magukkal vittek egy számítógépet, egy nyomtatót, a pénztárgépet, valamint az ott található áru egy részét. A pénzt tartalmazó páncélszekrényt nem sikerült kinyitniuk.

A KMKSZ-irodából elvittek egy ledes, lapos monitort, a billentyűzetet és az egeret, de a számítógépet, a régi típusú monitorokat és a nyomtatót, valamint egy elektromos írógépet ott hagytak – tudtuk meg Fodor Istvántól, a KMKSZ Derceni Alapszervezetének elnökétől. A betörők kihúzogatták az összes fiókot, amelyek egyikéből eltűntek fontos okmányok is, például az iroda elektromos hálózatának dokumentációja, amelyre szükség van minden alkalommal, ha szerződést újítanak az elektromos áramot szolgáltató vállalattal. Továbbá elvittek egy tucatnyi új, keményfedelű üres irattartót.

A mikrobuszból elvitték a rádiómagnót, a jármű iratait, a biztosítási dokumentumot és a sofőr jogosítványát. A nyomozókat is meglepte, hogy a sofőr személyi igazolványát, útlevelét és 700 hrivnya készpénzt otthagytak, holott azok ugyanott voltak, ahol a többi irat.

A postahivatal vezetője még reggel értesítette a rendőrséget, a falu polgármesterét és a helyi KMKSZ-alapszervezet elnökét. Ő vette észre nyitáskor, hogy a postahivatal és a mellette lévő KMKSZ-iroda bejárati ajtaját védő rácsról levágták a lakatokat és az ajtókat betörték.

A rendőrség jegyzőkönyvet vett fel a betörésekről, a nyomokat rögzítették. A károsultak, így a postai kirendeltség vezetője, a KMKSZ-alapszervezet elnöke és a kirabolt mikrobusz tulajdonosa is hivatalos feljelentést tettek. Ezek, valamint a felvett jegyzőkönyvek alapján a nyomozást megkezdték. A rendőrség feltevése szerint az elkövetők nem helybeliek lehettek. Egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben, de nem hivatalosan elmondták, hogy ugyanezen az éjszakán a Munkácsi járás több településén történtek hasonló betörések, ám ezekről nem adtak pontosabb információt.

dózsa