Megerősítették: Zelenszkij találkozott a kormányfővel

2019. április 27., 12:24

Volodimir Zelenszkij stábja megerősítette, hogy az elnökválasztás győztese április 24-én találkozott Volodimir Hrojszman miniszterelnökkel – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Dmitro Razumkov, Zelenszkij stábjának szóvivője a 112-Ukrajina tévécsatorna műsorában ismerte el, hogy a találkozóra valóban sor került. Hozzátette azonban, hogy „a kormányfő és a valójában már megválasztott ukrán elnök ismerkedő jellegű találkozójáról” volt szó.

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök és a leendő államfő ismerték-e egymást korábbról, Razumkov nem tudott felelni. Mint fogalmazott, nem zárható ki, hogy valaha keresztezték már egymást az útjaik, de nem volt közöttük ennél szorosabb kapcsolat.

A Dzerkalo Tizsnya arról írt, az Inter tévécsatornának adott interjújában Volodimir Hrojszman miniszterelnök szintén megerősítette a találkozó tényét.

„Találkoztunk, ez egy informális találkozó volt. Az életről, az országról beszéltünk” – mondta el a miniszterelnök.

Ugyanakkor Hrojszman nem kívánt a kormányban az új elnök hivatalba lépése után várható személycserékről beszélni.

„Ha az újonnan megválasztott elnöknek lesznek ilyen tervei, maga közli ezt a társadalommal – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban Volodimir Hrojszman bejelentette, hogy elhagyja Petro Porosenko elnök csapatát és egy új politikai erővel vesz részt a parlamenti választásokon. Közölte azt is, hogy amennyiben nem lesznek köztük ideológiai nézeteltérések, az ország érdekében kész együttműködni Volodimir Zelenszkijjel.

(pravda.com.ua/zn.ua/Kárpátalja)