A polgárokhoz fordult Zelenszkij az elnökválasztás végeredményének kihirdetése után

2019. május 1., 11:51

Videoüzenetben mondott ismét köszönetet az ukránoknak támogatásukért Volodimir Zelenszkij annak apropóján, hogy a Központi Választási Bizottság (CVK) április 30-án kihirdette az elnökválasztás végeredményét – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A Facebookon megjelent felvételen a leendő elnök emlékeztetett, hogy éppen 230 évvel ezelőtt, ezen a napon iktatták be hivatalába George Washingtont, az Egyesült Államok első elnökét. „Munkálkodj, hogy lelkedben ki ne aludjanak az égi tűznek azon apró szikrái, melyeknek lelkiismeret a nevük” – idézte az amerikai államfőt Zelenszkij.

„Ezt ígérem mindannyiótoknak, ukránok. Mindenkinek, függetlenül a választásotoktól. Ígérem, hogy dolgozni fogok, ígérem, hogy nem okozok csalódást” – mondta Zelenszkij.

Az UNIAN emlékeztet, hogy a CVK április 30-án hivatalosan is az elnökválasztás győztesének nyilvánította Volodimir Zelenszkijt. A választás második fordulójában Zelenszkij a szavazatok 73,22%-át szerezte meg, míg Petro Porosenko a voksok 24,45%-át kapta. A törvények értelmében az új államfő azt követően foglalja el hivatalát, hogy felesküszik az ukrán népre a Legfelső Tanács ünnepi ülésén.

(unian.ua/Kárpátalja)