Zelenszkij nyílt pályázatot hirdetett az elnöki szóvivői posztra

2019. május 3., 16:23

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna megválasztott államfője a héten nyílt pályázatot hirdetett az elnöki szóvivői posztra, pénteken pedig sajtóosztálya az Ukrajinszki Novini hírportál érdeklődésére közölte, hogy már eddig több mint háromezren jelentkeztek.

Zelenszkij kedden a Facebookon videoüzenetben közölte a pályázat feltételeit. Eszerint a jelentkezőknek legalább három nyelvet kell beszélniük, az ukránt, az oroszt és az angolt, rendelkezniük kell újságírói vagy más közéleti területen szerzett tapasztalattal, és készen kell állniuk arra, hogy ha kell, akár napi 24 órán át dolgozzanak.

A Zelenszkij mögötti csapat HR-osztályának e-mail-címére a tájékoztatás szerint küldtek pályázatot hétköznapi emberek, akik képesnek érzik magukat a feladat ellátására, de számos jól ismert személyiség is, újságírók, televíziós műsorvezetők, bloggerek, színészek. Utóbbiak közül viszont senkinek a nevét nem árulták el.

Elmondták ugyanakkor, hogy a válogatás több szakaszban zajlik. Először a száz legalkalmasabbnak tűnő jelöltet választják ki, akik kapnak néhány kreatív feladatot, például egy jelentés vagy egy videoüzenet elkészítését egy adott témában. Az elkészült munkákat Zelenszkij csapatának tagjai szakértők bevonásával fogják kiértékelni.

Közülük a legjobbnak ítélt tíz jelentkezővel a HR-osztály vezetője és Zelenszkij személyesen fog elbeszélgetni. Nekik kötelezően át kell majd esniük a nemzetbiztonsági szolgálat és a korrupcióellenes hatóságok átvilágításán is – tette hozzá a sajtószolgálat.

(MTI)