Újabb öt képviselő hagyja el az Önsegély pártot

2019. május 9., 10:34

Viktorija Vojcicka, Olekszandr Dancsenko, Ivan Mirosnyicsenko, Olena Szotnik és Olekszandr Opanaszenko parlamenti képviselők úgy határoztak, hogy elhagyják az Önsegély Egyesülést (Szamopomics) – jelentette be a Facebook közösségi oldalon Andrij Szadovij lembergi (lvivi) polgármester, a párt elnöke, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Szadovij közölte, hogy találkozóra került sor képviselők egy csoportjával, s „a kollégák kifejezték kívánságukat, hogy a továbbiakban független képviselőkként folytassák”. A találkozó résztvevői végül abban állapodtak meg, hogy a képviselők megbízatásuk végéig az Önsegély frakciójában maradnak.

„Megállapodtunk, hogy bármilyen formátumban együtt fogunk működni, amelyeket a jövő hoz. Köszönöm az együttműködést és sok szerencsét!” – zárta sorait Szadovij.

A távozó képviselők egyike, Viktorija Vojcicka a maga és társai döntését azzal indokolta, hogy az év folyamán több ízben egyeztettek a pártvezetéssel a problémás kérdéseket illetően, ám eredménytelenül.

„Többek között, ami a párton belüli folyamatok és a döntéshozatal átláthatóságát, ami az ideológiai bázis elvesztését, ami a populizmusba való lecsúszást illeti a politikai támogatottság megőrzése érdekében, és mivel hiányzik az egyértelmű stratégia Ukrajna számára, és mivel hiányzik a szándék a valóban összukrajnai párttá váláshoz” – sorolta a problémákat a képviselő.

„Sajnos egyetlen, a kihívások kezelésére és a párt fejlődési stratégiájának megvalósítására irányuló javaslat sem valósult meg, egyetlen megállapodás sem lett végrehajtva” – jelezte.

Vojcicka rámutatott, hogy jelenleg „elképzelésünk az ukránok jövőjének védelméről gyökeresen eltér a párt álláspontjától”.

„Ezért politikai útjaink elválnak, ami nem zárja ki a gyümölcsöző együttműködést más formátumokban, és részvételünket az Önsegély frakciójában az emberek által delegált megbízatásunk lejártáig” – tette hozzá.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy április 10-én két képviselő már bejelentette távozását az Önsegélyből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)