Lebukott egy fegyvercsempész Csapnál

2019. május 10., 15:26

Fegyveralkatrészekre bukkantak a Csapi Határőrosztag katonái egy Magyarországra tartó gépkocsiban a Tisza határátkelőhelyen – jelentette május 10-én az Állami Határőrszolgálat tájékoztatása nyomán a Korreszpondent.net.

A hír szerint az Ukrajnában regisztrált Acura típusú személygépkocsi átvizsgálása során a határőrökben felmerült a gyanú, hogy a járművet törvénytelen tevékenységre használják. Ezért úgy határoztak, hogy félreállítják a sorból a közlekedési eszközt és alapos ellenőrzésnek vetik alá. A vizsgálatban részt vevő szolgálati kutya a csomagtartónál jelzett. A csomagtartó átkutatása során fegyveralkatrészek kerültek elő: 9 mm-es lőszerek újratöltéséhez való UpLULA készülék, négy darab Tactical Sports tölténytár, egy PMAG 30 tölténytár, valamint fegyverek tisztításához való eszközök, ravaszhoz és biztosítóhoz való rugók, a kioldó mechanizmus elemei, tölténytárak alkatrészei, célgömbök, ütőszegek, ravaszok stb.

A határőrök tájékoztatták az esetről az ungvári rendőrség munkatársait, s átadták nekik a lefoglalt fegyveralkatrészeket is.

A Korreszpondent.net emlékeztet, korábban egy ukrán polgár megpróbált golyószórót csempészni Oroszországba. A férfi a gépkocsi különböző részein rejtette el a fegyver alkatrészeit, majd a zöldsávon keresztül kísérelte meg elhagyni az országot.

(korrespondent.net/Kárpátalja)